menu

Családireceptkönyv.hu

Mákosguba torta - madártejkrémmel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A mákos guba hozzávalói:
12 db vajas kifli
1 l tej
3 db tojássárgája
10 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg cukor (nyírfacukor)
15 dkg darált mák
1 nagyobb citrom reszelt héja
1 mk őrölt szegfűszeg
10 dkg mazsola (elhagyható)

A krém hozzávalói:
4 db tojássárgája
1 csomag vaníliás pudingpor
2 csomag vaníliás cukor (vagy 2 tk vaníliaesszencia)
8 dkg cukor (vagy fruktóz)
4 dl tej
15 dkg vaj

A tetejére:
3 dl habtejszín

1 evőkanál porcukor (vagy por nyírfacukor)
1 csomag zselatinfix
egy kevés mák

Elkészítés:


Elkészítés:
Először elkészítjük a mákos gubát. A kifliket felkarikázzuk, a tejet és a vajat összemelegítjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, és a langyos vajas tejhez öntjük, majd lassú tűzön kicsit besűrítjük. A darált mákhoz hozzáadjuk a citromhéjat, a szegfűszeget, majd az egészet a tejes folyadékhoz vegyítjük. Ráöntjük a kiflikarikákra, és várunk kicsit, míg a kifli felveszi a folyadékot.
Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát vajjal kikenünk, belenyomkodjuk a kiflis masszát, majd 170 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tojássárgákat jól kikeverjük a cukorral, a vaníliával és a pudingporral. Felforraljuk a tejet. Először egy keveset merünk belőle a tojássárgás keverékhez (hőkiegyenlítés), majd a többit is hozzáadjuk, és sűrűre főzzük. Megvárjuk, amíg kihűl, majd a vajjal jól kikeverjük. Ezt a krémet simítjuk a szintén kihűlt mákos guba tetejére, és pár órára hűtőbe tesszük.
A tejszínhabot felverjük egy evőkanál porcukorral és a zselatinfixszel, és habzsák segítségével halmokat nyomunk belőle a torta tetejére. Díszítésnek megszórjuk mákkal.

Mákosguba torta - madártejkrémmel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Alexandra
Citromos szelet
Citromos szelet

Krém: 2 dl tej, 2 e.k liszt felfőzzük. 20 dkg margarin, 20 dkg cukor habosra keverünk bele 1 citrom leve és héja. Az alsó lapra krém. Közepére lekvárt felsőre krém. Máz 20 dkg...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Rizskoh
Rizskoh

A rizst kétszer annyi vízzel felfőzzük, mikor felforr, hozzáöntjük a tejet, hogy beszívja. Melegen belekeverjük a vajat. Ha kihűlt, hozzáadjuk a cukorral kikevert tojás sárgájá...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Raffaello-süti 2.
Raffaello-süti 2.

Vegyítsd a sütőport, a lisztet, a kókuszreszeléket és a kakaót. A tojásfehérjét verd kemény habbá a cukorral, és forgasd bele a kakaós keveréket. Bélelj ki sütőpapírral egy közepes...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nutellás pogi
Nutellás pogi

A leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, 10x5 cm-es darabokra felvágjuk. Egyik felére teszünk kiskanállal Nutellát, majd ráhajtjuk a tészta másik felét. Széleit összenyomko...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk