Családireceptkönyv.hu

Majonézes saláta őzgerinc formában


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg zöldborsó (fagyasztott)
20 dkg sárgarépa (tisztítva mérve)
35 dkg krumpli (tisztítva mérve)
10 dkg alma (hámozva mérve)
citromlé, só, bors
6 evőkanál majonéz
3 evőkanál tejföl
2,5 dl zöldségleves /húsleves/ víz
20 gr zselatin (nem tortazselé!)
5 tojás
díszítés: 1 piros kaliforniai paprika, 1 csokor petrezselyemzöld
folpack

Elkészítés:


1. A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön kevés sós vízben puhára főzzük. Rögtön leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és meglocsoljuk egy citrom levével.
A zöldségeket és az almát egy nagy tálba tesszük. A majonézt a tejföllel, sóval, borssal elkeverjük, bátran ízesítsünk, nehogy a végeredmény sótlan legyen!
A mártást összekeverjük a zöldségekkel.
2,5 dl zöldséglevesben elkeverjük a zselatint és folytonos keveréssel kis lángon feloldjuk benne. Félretesszük hűlni.
Az őzgerinc formát kibéleljük folpackkal úgy, hogy túlnyúljon a formán minden irányban. A zselatinos levet hozzákeverjük a majonézes salátához.
2. A saláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban beletesszük a kemény tojásokat.
3. Befedjük a saláta másik felével és ráhajtjuk a fólia széleket minden irányból. A formát az asztalhoz ütögetjük, hogy egyenletesen kitöltse a saláta. Hűtőbe tesszük legalább 5 órára, de jobb, ha egy éjszakát tud dermedni.
4. Másnap a tálalótálra borítjuk, eltávolítjuk róla a fóliát és tetszés szerint díszítjük piros paprikából kivágott virágszirmokkal, petrezselyem levelekkel.

Majonézes saláta őzgerinc formában

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Déligyümölcs-saláta recept
Déligyümölcs-saláta recept

Meghámozzuk a gyümölcsöket, és apróbb kockákra vágjuk. A citrusokról pedig a hártyát (a fehér belső héját) is eltávolítjuk, és csak azután vagdossuk fel. A meggy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Citromos hagymás kukoricasaláta
Citromos hagymás kukoricasaláta

A kukoricát megfőzzük, a csövekröl a szemeket éles késsel levágjuk. Közben citromos-olajos salátaöntetet készítünk, melyet törött borssal ízesítünk, hozzáadjuk a finomra vágott met...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edina
Tojáskrém
Tojáskrém

A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és krumplinyomón egy tálba préseljük. Apróra vágott hagymát szórunk rá, hozzáadjuk a mustárt, fűszerezzük. Végül a vajkrémmel finoman, de nem t...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Petra
Ceklas lencsesalata
Ceklas lencsesalata

hagymat es repat olajon megoiritom, fuszerezem. Ceklat es lencset megfozom. Osszekeverem, szoszt csinalok ra.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk