Családireceptkönyv.hu

túrós süti


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
50 dkg túró
450 g tejföl
10 dkg szoba hőmérsékletű vaj
8 tojás
7 evőkanál liszt
7 evőkanál cukor
1 citrom reszelt héja
a tepsi kenéséhez:
vaj

a tálaláshoz:
baracklekvár
porcukor

Elkészítés:


A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében a keverő tálba téve kikeverjük. Az így kapott masszát a kivajazott (lisztezni nem kell!), magas falú tepsibe öntjük. A tepsit néhányszor a konyhapulthoz ütögetjük, hogy egyenletesen elterüljön a tészta, illetve, hogy a felesleges levegő távozzon belőle.



Az előmelegített sütőbe tesszük és annak erősségétől függően kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)



Sülés közben jelentősen megemelkedik, majd amikor a sütőből kivesszük, összeesik.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rebarbara leves
Rebarbara leves

1. A rebarbarát mossuk fel és vágjuk 1 cm-es darabokra, majd öntsük fel a vízzel. 2. Adjuk hozzá a fahéjat, félbevágott vaníliarudat, a szegfűszeget fűszertojásban, a sót és a cuk...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mátrai borzaska sajttal-tejföllel
Mátrai borzaska sajttal-tejföllel

A húst nyolc szeletbe vágjuk, és alaposan kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, egy órára behűtjük. Közben a burgonyát meghámozzuk, a reszelő középső (durva) fokán lereszeljük, és fél ó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar sárga barack lekvár anyu féle
sárga barack lekvár anyu féle

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar tejszines  mustáros  sertéskaraj
tejszines mustáros sertéskaraj

hust serpenyőbe elősütni, füszeres tejföllel tejszinnel tepsibe rak és leönt

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk