menu

Családireceptkönyv.hu

túrós süti


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
50 dkg túró
450 g tejföl
10 dkg szoba hőmérsékletű vaj
8 tojás
7 evőkanál liszt
7 evőkanál cukor
1 citrom reszelt héja
a tepsi kenéséhez:
vaj

a tálaláshoz:
baracklekvár
porcukor

Elkészítés:


A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében a keverő tálba téve kikeverjük. Az így kapott masszát a kivajazott (lisztezni nem kell!), magas falú tepsibe öntjük. A tepsit néhányszor a konyhapulthoz ütögetjük, hogy egyenletesen elterüljön a tészta, illetve, hogy a felesleges levegő távozzon belőle.



Az előmelegített sütőbe tesszük és annak erősségétől függően kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)



Sülés közben jelentősen megemelkedik, majd amikor a sütőből kivesszük, összeesik.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Dagasztó gép
Dagasztó gép

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Eperkrémleves
Eperkrémleves

Az epret megtisztítom, megmosom, pár szemet a szebbek közül félreteszek a díszítéshez. A gyümölcs negyedrészét porcukorral ízlés szerint beszórom, és hűtőszekrénybe teszem. A marad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vörösboros meggyleves
Vörösboros meggyleves

-Ha friss meggyből készítjük, megmossuk, kimagozzuk és lecukrozzuk. A vizet feltesszük a fűszerekkel, cukorral, pici sóval főni, beletesszük a friss meggyet. Amikor a leves forr,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fahéjas szilvaleves
Fahéjas szilvaleves

Az almát meghámozzuk, majd a szilvákkal együtt kisebb darabokra vágjuk. Egy edénybe tesszük a gyümölcsöket, a vízzel, a nádcukorral, a fahéjjal, és felforraljuk. (Én olyan méretű a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk