menu

Családireceptkönyv.hu

túrós süti


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
50 dkg túró
450 g tejföl
10 dkg szoba hőmérsékletű vaj
8 tojás
7 evőkanál liszt
7 evőkanál cukor
1 citrom reszelt héja
a tepsi kenéséhez:
vaj

a tálaláshoz:
baracklekvár
porcukor

Elkészítés:


A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében a keverő tálba téve kikeverjük. Az így kapott masszát a kivajazott (lisztezni nem kell!), magas falú tepsibe öntjük. A tepsit néhányszor a konyhapulthoz ütögetjük, hogy egyenletesen elterüljön a tészta, illetve, hogy a felesleges levegő távozzon belőle.



Az előmelegített sütőbe tesszük és annak erősségétől függően kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)



Sülés közben jelentősen megemelkedik, majd amikor a sütőből kivesszük, összeesik.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Roberta
ostoros kalács
ostoros kalács

Elkészítés: A tejbe tegyél 6 dkg cukrot, kézmelegre hevítsd fel. Ebbe tedd a morzsolt élesztőt, és meleg helyen keleszd meg. A lisztbe tegyél csipet sót, keverd el, ezután a tojáss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hideg meggyleves mentával
Hideg meggyleves mentával

A fahéjat és a szegfűszeget tegyük fel főni 10 percre 4 dl vízben, majd amikor már jól kiadták az ízüket, szűrjük a fűszerkivonatot 6-7 dl vízhez. Ezután szórjuk bele a cukrot, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Eperkrémleves
Eperkrémleves

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes-mentás almakrémleves
Mézes-mentás almakrémleves

A meghámozott, kockára vágott almát 1,5 l vízben feltesszük főzni, hozzáadjuk a 1/2 citrom levét, lereszelt héját, mézet, cukrot, fahéjat, szegfűszeget. Puhára főzzük, d...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk