● 3 egész libacomb
● 2 közepes méretű savanykás alma
● 2 nagy fej hagyma
● 1 teáskanálnyi majoránna
● 1 teáskanálnyi kakukkfű
● só, bors
A libacombokat alaposan mossuk meg, és még vizesen dörzsöljük be sóval, és szórjunk rá borsot. A római tálat – natúr cseréptál, nem mázas! – áztassuk be 20 percre. Addig hámozzuk meg az almát, vágjuk négyfelé, vegyük ki a magházát, és pucoljuk meg a hagymát, és vágjuk négyfelé. Ezután tegyük bele a libacombokat az almát és a hagymát a beáztatott római tálba, majd szórjuk meg majoránnával és kakukkfűvel. Nem kell alá pluszzsiradék, mert a libából bőven csorog ki zsír, és a tál elég nedvességet szívott magába ahhoz, hogy az alma és a hagyma ne égjen le. A tálra rakjuk rá a tetejét, és nem előmelegített sütőben 180 Celsius-fokon süssük 3 órán át. Amikor a hús már megpuhult, vegyük le a tál tetejét, és legfeljebb fél óráig pirítsuk még, de ügyeljünk rá, hogy az alma és a hagyma ne égjen meg!
Mikor a combok szép pirosak, szedjük ki őket egy tálra, az alma- és hagymadarabokat pedig két evőkanálnyi libazsírral turmixoljuk le, a pépet pedig szedjük rá a húsra. Párolt vöröskáposztával és/vagy krumpligombóccal tálaljuk. Nagy melegben jól csúszik mellé egy pohár száraz hárslevelű.
Egyszerűen elkészíthető, ám fenségesen finom ez recept. A libacomb önmagában is rendkívül ízletes, és a hagyományos sütőedény mellett ez az almás-hagymás körítés, meg persze az illatos fűszerek mindent kihoznak belőle, amit lehet.
Az őzgerincformát kibéleljük a szeletelt bacon szalonnával,úgy hogy a végei túl lógjon,mert a végén rá kell hajtani a tetejére.A tojást,lisztet, tejfölt összekeverjük, és hozzáad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet szeletekre vágjuk, majd mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, végül lisztben megforgatjuk, a felesleget lerázzuk. Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, és a hússzeletek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkecombokat megmossuk és hideg vízben főni tesszük. Hozzáadjuk a megpucolt hagymát meg a fokhagymát, az ételízesítőt és a babérlevelet. Forrástól számítva, 15 percig főzzük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA póréhagymát vagy hagymát karikázd fel 1 evőkanál zsírra dobd rá, egy kicsit pirítsd, majd öntsd fel kb. 0,5 dl vízzel Szeleteld fel nagyobb vagy kisebb darabokra a májat Szórd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű