menu

Családireceptkönyv.hu

Fánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 50 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 dkg élesztő
- 4 tojás sárgája
- 10 dkg vaj vagy olaj
- citromhéj

Fánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Edit
Tejfölös pogácsa
Tejfölös pogácsa

Ezeket jó alaposan összedolgozzuk (nem túl kemény tésztát kapunk) és egy fél órát pihentetjük letakart állapotban. 1-szer meghajtogatjuk, 20 percet pihentetjük, ujjnyi vastagra nyú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erzsébet
Sajtos hajtovány
Sajtos hajtovány

Az alapanyagokat összegyúrom és a felfuttatott élesztővel lágyabb kelttésztát készítek.Hagyom a duplájára kelni.Lisztezett deszkára borítom,kettévágom.Letakarom és megcsinálom a kr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Brigitta
Diós aranygaluska
Diós aranygaluska

Langyosíts meg másfél deci tejet, keverd bele a cukrot és az élesztőt, majd futtasd fel körülbelül 10 perc alatt. Akkor lesz kész, ha habos és megemelkedik. A lisztet szitáld egy t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Irénke bejgli
Irénke bejgli

A tésztát összegyúrni és nagyon vékonyra nyujtani. Tölteléket összefőzni és kis tejjel felöntve sűrű nokedli tészta állagura készre rottyantani. A tésztába belekenni a tölteléket,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk