15 szem aszalt szilva
15 dkg marcipán
70 ml vörösbor
porcukor a marcipán nyújtáshoz
csoki a mázhoz...
az aszalt szilvákat félbevágni, vörösborban felforral, kihűteni...
a marcipán masszát, 30*30 ra kinyújtani.. 5*6-os lapocskákra vágni ( 30 db lesz belőle)... mindbe teszel egy fél lecsepegtetett boros aszalt szilvát, becsomagolod, villára szúrod.... és belemártod a csokiba...
rács/tálca.. kihűt, megcsurgathat még csokival... és kész
szaloncukornak is jó.
lehet kombinálni a fehér- fekete csokikat.
1. A tejbe rakjuk bele a cukrot és az élesztőt. 2. Sót, tojások sárgáját is rakjuk bele. 3. Végül a liszttel lágy tésztát készítünk. Nudli szerűre kinyújtjuk. 4. 2 cm átmé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat (túró, cukor, citromhéj, kókuszreszelék, tejföl) összegyúrjuk (kb. 5 dkg kókuszreszelék kivételével), és kisebb golyókat formálunk belőle. Ezek lesznek a pipik teste...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A többi alapanyagot egy vájlingba tesszük, és a felfutott élesztővel rugalmas tésztát gyúrunk. Ha nem elég ruganyos a tészta, adhatunk hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA linzer tésztát összegyúrjuk. Fél órára hűtőbe tesszük. Fél óra múlva vékonyra kinyújtjuk és 5-6 cm köröket szúrunk ki belőle. A sütőt előmelegítjük 180fokra és kb 8 perc alatt me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű