15 szem aszalt szilva
15 dkg marcipán
70 ml vörösbor
porcukor a marcipán nyújtáshoz
csoki a mázhoz...
az aszalt szilvákat félbevágni, vörösborban felforral, kihűteni...
a marcipán masszát, 30*30 ra kinyújtani.. 5*6-os lapocskákra vágni ( 30 db lesz belőle)... mindbe teszel egy fél lecsepegtetett boros aszalt szilvát, becsomagolod, villára szúrod.... és belemártod a csokiba...
rács/tálca.. kihűt, megcsurgathat még csokival... és kész
szaloncukornak is jó.
lehet kombinálni a fehér- fekete csokikat.
A cukrot és mézet felforraljuk, de nem szabad rotyogtatni. A lisztet, szódabikarbónát, mézeskalácsfűszert összekeverjük, a közepébe mélyedést teszünk, ebbe jön a tojássárgája,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük habosra a mézet, a kakaót, a zsírt és a tojást. Ezt követően adjuk hozzá a lisztet és a szódabikarbónát, majd jól keverjük el. A tésztát vegyük két részre, és süssük meg k...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük habbá. A sárgáját összekeverjük a többi hozzávalóval, beletesszük a fehérjét. Egy serpenyőben olajat hevítünk és kanállal belerakj...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy könnyen sodorható, rugalmas tésztát kapjunk. 4 cipót formálunk,egyenként tepsi méretre sodorjuk és világosra megsütjük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű