Családireceptkönyv.hu

Cobbler


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


15 dkg finomliszt

10 dkg rétesliszt

10 dkg kristálycukor

2 evőkanál a tetejére

1 teáskanál sütőpor

10 dkg vaj

2 tojás

1,5 dl tejszín

50 dkg gyümölcs

1 púpos evőkanál keményítő vagy kukoricaliszt

2-3 evőkanál ragacsos barna cukor, ha a gyümölcs nem elég édes

fűszerek ízlés szerint

Elkészítés:


A lisztet elkeverjük sütőporral és a vajjal, majd a tojást elkeverjük a cukorral és a tejszínnel, és hozzáadjuk a liszthez. A gyümölcsöket egy kivajazott tepsibe tesszük, majd elkeverjük a cukorral és keményítővel. A tésztát rákanalazzuk a gyümölcsökre, majd 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


A tészta lágyabb lesz, ha a tojás szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, és úgy adjuk a lisztes keverékhez.
előszeretettel turbózzák tejszínhabbal és fagyival a gyümölcsalapú desszertet.



A titka a friss gyümölcs és a fűszerek, valamint a keményítő. Hogy miért? Mert a lédús gyümölcsök a sütés alatt levet engednek, ami könnyen eláztathatja a süteményt, de ha keményítővel vagy kukoricaliszttel szórjuk meg a gyümölcsöket, a szaft sűrű és ízletes lesz.

Bármilyen gyümölcsből csinálhatod, amiből pitét is sütnél, áfonyával, meggyel, körtével verhetetlen, de mi barackkal is szeretjük. Ha szeretnéd kicsit feldobni, akkor fűszerezd a gyümölcsöket! A legtöbb gyümölcshöz jól passzol a fahéj és a szegfűszeg, ha pedig igazán bevállalós vagy, akkor próbálkozhatsz gyömbérrel vagy ánizzsal.

Cobbler

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erzsébet
Hókocka
Hókocka

A lisztet a vajjal elmorzsolom. Hozzá adom a pici langyos tejben felfuttatott szalalkálit, a cukrot és a tojást. Annyi tejjel kell összegyúrni, hogy könnyen nyújtható legyen. 4 egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Barackos - Tejszínkrémes barackos - OK
Barackos - Tejszínkrémes barackos - OK

1. A pudingot, a cukrot és a tejet összekeverjük és megfőzzük, majd kihűtjük. 2. A habot felverjük és belekeverjük a joghurtot és a porcukrot. 3. Ha a puding kihűlt összedo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Bajor császármorzsa
Bajor császármorzsa

A mazsolát egy órára áztassuk be a rumba. A tojássárgáját egy evőkanál cukorral keverjük jó habosra. Folyamatos keverés mellett keverjük hozzá a tejet, majd két részletben a liszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Kassai szelet
Kassai szelet

A tészta hozzávalóiból könnyen nyújtható négy darab lapot sütünk a tepsi hátán, vagy lemezen. A krémhez a pudingot a szokásos módon megfőzzük, majd hozzáadjuk a margarint. A meleg...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk