menu

Családireceptkönyv.hu

Újhagymás csirkevagdalt kakukkfüves újburgonyával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


12 húspogácsához:

1 zsemle
3 szál újhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
40 dkg csirkemellfilé
1 tojás
só, őrölt bors, cayenne bors
kevés olaj

a körethez:

1 kg apró szemű újburgonya
2-3 gerezd fokhagyma
1 csokor friss kakukkfű
1 citrom
1/2 dl olívaolaj
só, őrölt bors, 1/2 csokor petrezselyemzöld

a mártáshoz:

2 dl tejföl
2 dl főzőtejszín
só, őrölt bors
1 kávéskanál mustár
1/2 csokor kapor

Elkészítés:


A körethez a burgonyát kefével nagyon alaposan megmosta, szárazra törölte.
A fokhagymát megtisztította, a gerezdeket vékony szeletekre vágta.
A kakukkfüvet és petrezselyemzöldet megmosta, papírtörlővel felitatta a nedvességet - a petrezselyemzöldet apróra vágta, a kakukkfűleveleket lecsipkedte a szárról.
Az alaposan megmosott citromból egy ujjnyi széles héjdarabot vágott, amit aztán keskeny csíkokra metélt, majd a citrom levét kifacsarta.
Az olajat lábasban felhevítette, belerakta a burgonyát, a fokhagymát, a kakukkkfűlevélkéket, a citromhéjat és -levet.
Összekeverte, majd fedő alatt, közepes lángon közel 1 óra alatt, a burgonya puhulásáig sütötte - közben néha-néha megrázogatta a lábast.
Végül a kész burgonyát ízesítette sóval, őrölt borssal és a felaprított petrezselyemzölddel.
A húspogácsákhoz a zsemlét langyos vízbe áztattam.
A megtisztított újhagymákat - a világoszöld résszel együtt - és a petrezselyemzöldet nagyon apróra vágtam.
A húst falatnyi darabokra vágva késes aprítóba tettem, és a tojást is hozzáadva apróra vágtam.
Hozzáadtam a jól kinyomkodott és összemorzsolt zsemlét, a petrezselyemzöldes újhagymát, ízesítettem sóval, őrölt borssal, cayenne borssal.
A masszából nedves kézzel 12 pogácsát formáztam, kissé ellapítottam őket, majd kevés forró olajon, teflon serpenyőben szép pirosra sütöttem.
A mártáshoz a kaprot megtisztítottam, felaprítottam.
Összekevertem a tejfölt a tejszínnel, a mustárral és az aprított kaporral, ízesítettem sóval és őrölt borssal.
A húspogácsákat a kakukkfüves újburgonyával és a kapormártással tálaltam.

Újhagymás csirkevagdalt kakukkfüves újburgonyával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Húsos gombóc
Húsos gombóc

A krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk. Sós vízben puhára főzzük. A vöröshagymát. 5 ek olajon ledinszteljük. Beletesszük a darált húst, tovább dinszteljük 4-5 percig. Rátesszük a...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Gőzgombóc
Gőzgombóc

A lisztet, a tojássárgáját, a cukrot és a sót a robotgép keverőtáljába tesszük. Belemorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a langyos tejet. Dagasztólapáttal ruganyos tésztát gyúrunk be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Hallal töltött palacsinta szezámos bundában
Hallal töltött palacsinta szezámos bundában

1. A hagyományos módon palacsintát sütünk, de a tésztájába véletlen se tegyünk cukrot, csak egy kevés sót. A fűszeres tejfölhöz a tejfölt a sóval, a borssal, a zúzott fokhagymával...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dorottya
Töltött káposzta (csak gombóccal)
Töltött káposzta (csak gombóccal)

1. A szalonnát apró kockákra vágom, a hagymát, fokhagymát szintén. A csülökről lefejtem a húst és csíkokra vágom, a rizst megmosom. 2. A felaprított szalonnát elkezdem sütni, ha k...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk