1 csomag chilis tortilla chips
1 púpozott evőkanál majonéz
2 db kisebb csirkemell
étolaj
sültkrumpli
A Tartár mártáshoz:
1 evőkanál majonéz
3 evőkanál tejföl
1 kiskanál mustár
1 kiskanál citromlé
1 csipet só
0,5 kiskanál fehérbors
ízlés szerint porcukor
Megmossuk a csirkemelleket fel vágjuk kicsit nagyobb kockakra olyan hüvelykujj nagysaguakra. Ki hogy szereti. ( szerintem mutatosabb kis kockákra vágni.
Ha meg vagyunk a felkockázással akkor hozzá adhatjuk a majonézt és alaposan el keverjük hogy mindegyik csirkét befedje.
Fogunk egy nylon zacskót és beleöntjük a chipset majd egy klopfoló segítségével össze paszirozzuk/törjük.
Ha megvan akkor szépen egyenként bele forgathatjuk a majonézes csirke kockakat ebbe a chips morzsaba. (lehet kicsit nagyobb darabokra is hagyni a chipset hogy mutatosabb legyen mikor elkészül)
Felforrósítjuk az olajat bele tesszük a csirkéket es pár perc alatt készen is van max 2 perc alatt kész is van!
Tálalhatjuk sült krumplival is.
Tartár mártáshoz keverjük össze a hozzá valókat és készen is van!
1. A csirkemellet vágjuk vékony csíkokra. 2. Az olívaolajban keverjük össze a fűszereket és reszeljük hozzá a fokhagymát, majd a páccal keverjük össze a húst (mindenhol érje)....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kiklopfolt csirkemelleket enyhén besózzuk és legalább egy órán keresztül hagyjuk tejben ázni (ettől sütés után is puha marad a hús). Közben a hagymát apróra vágjuk és pici olaj...
Elkészítési idő: 1.5 óra Nehézség: KönnyűA májat megmossuk, leszedjük róla a hártyát, kis szeletekre vágjuk és egy tálba tesszük. Bekenjük zúzott fokhagymával, borsozzuk és pár órára hűtőbe tesszük. Egy serpenyőben li...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet óvatosan megnyitjuk úgy, hogy ne legyen kettévágva. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint majoránnával is megszórjuk, félretesszük. A juhtúrót összekeverjü...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Könnyű