Családireceptkönyv.hu

Gulyáskrém


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 2 liter házi gulyáskrémhez:
- 1.5 kg befőző paradicsom
- 1.5 kg kápia paprika
- 2 db hegyes erős paprika (opcionális)
- 0.5 kg vöröshagyma
- 1 közepes zeller
- 1 nagyobb fej fokhagyma
- 1 mokkáskanál őrölt bors
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- 1 mokkáskanál morzsolt zeller levél
- 0.5 mokkáskanál morzsolt petrezselyem levél
- 3 mokkáskanál fűszerpaprika
- 3 babérlevél
- 3 evőkanál konyhasó

Elkészítés:


A zöldségeket tisztítsuk meg, a paprikákat csumázzuk ki, hogy mag ne maradjon bennük. A hagymát, a paprikákat, a fokhagymát, a zellert, a zöld fűszereket (a babérlevél kivételével)zöldségaprítón pépesítsük, majd mehet egy lábasba a vegyes pép. A paradicsomot paradicsom paszírozón nyomjuk át, így megszabadulhatunk a héjtól és a magoktól. Akinek nincs ilyenje, az forró vízben meghámozhatja a paradicsomokat a lecsónál leírtak szerint. Ez esetben a paradicsomot is pépesítsük a zöldségaprítóban, majd hozzákeverhetjük a többi péphez. Lassú tűzön főzzük össze az egészet. Minél több levet elfőzünk róla, annál sűrűbb lesz. Mi nagyjából másfél órát főztük. Ezt követően halásszuk ki belőle a babérleveleket, és már tölthetjük is forrón az előzőleg tisztára mosott üvegekbe. Száraz dunsztba hagyjuk kihűlni. Amikor kivesszük a száraz dunsztból, ellenőrizzük, hogy minden kupak homorú-e. Ha nem, akkor ugyanis nem alakult ki az üvegben a tartóssághoz elengedhetetlenül fontos vákuum. Ez azt jelentheti, hogy a kupak nem zár rendesen. Az ilyen üvegekről vegyük le a kupakot, majd mikróban, vagy aki azt nem szereti, lábasban forralja újra a gulyákrémet, majd töltse vissza az üvegbe és egy másik kupakkal lezárva újra tegye száraz dunsztba. Ha minden kupak szépen be van horpadva, akkor mehetnek a kamra polcára.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ketchup Vali féle
Ketchup Vali féle

mindent egybe belerakok egy nagy fazékba... alaposan szétfőzöm....ez eltart kb. egy óra hosszt.... bot mixerrel mixelem....újra felfőzöm...én szoktam ha úgy érzem hogy nem elég kré...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Rántás
Rántás

Aranybarnára pirítom de vigyázok hogy ne égessem meg, pirospaprikát szórok bele, összekavarom Ha melegen használom fel mielőtt az ételhez adom kevés hideg vízzel elkavarom Ha h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
Pizzaszósz
Pizzaszósz

A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. Kevés olajon megdinszteljük (puhára pároljuk) a hagymát, sózzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a paradicsompürét. Ha szükséges,...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lilahagyma lekvár
Lilahagyma lekvár

A hagymát megpucolni, majd félbevágni és vékonyan felszeletelni. Egy serpenyőbe elkezdeni felmelegíteni a mézet, majd amikor már jó folyós, hozzáadni a cukrot és együtt karamellizá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk