1 kg liszt,
0,5 liter tej,
2 mokkáskanál só,
1 kiskanál cukor,
1 kocka (5 dkg) élesztő,
10 dkg olvasztott (de nem forró) vaj.
A kiflik tetejére: villával kissé felvert tojássárgája, reszelt sajt, szezámmag.
Az élesztőt a langyos tejben egy kiskanál cukorral felfuttatjuk
A lisztet egy edénybe szitáljuk, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, sózzuk és addig gyúrjuk, amíg az edény falától elválik. (A lisztek folyadékfelvevő képessége nem egyforma. Lehet, hogy a fél liter tej kevésnek bizonyul a tészta összeállításához. A tésztának jó puhának, inkább lágynak, mint keménynek kell lennie. Ha túl keménynek tűnik a gyúrás során, akkor apránként önts hozzá még egy kis langyos tejet vagy langyos vizet.)
A tésztát letakarva duplájára kelesztjük (kb. fél óra). Ezután lisztezett gyúródeszkára borítjuk. Fél centi vastag téglalappá nyújtjuk, aztán vékonyan megkenjük vajjal. A tésztát balról, jobbról, fölülről, alulról összehajtjuk. Ezután negyed órát letakarva pihentetjük. A hajtogatást még háromszor ismételjük, minden hajtogatás után negyed óra pihentetéssel.
Végül a tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, háromszögekre vágjuk, kifli formájúra feltekerjük, megkenjük felvert tojássárgájával, megszórjuk reszelt sajttal vagy szezámmaggal, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
40 dkg liszt, 1 dkg élesztő, 3 dl vízből egy galuska sűrűségű tésztát kavarok egy fakanál segítségével... másnapig a pulton hagyom másnap 60 dkg liszt, 2 dkg só, 2 dkg élesztő, 0,...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesA sózott reszelt zöldséghez meleg vizet teszek, ebbe megy a zsír, így nem kell külön felolvasztani. A tápióka liszttől ugyanolyan folyós marad, a kókuszliszt fogja besűríteni, de a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt összekeverjük kevés langyos tejjel és felfuttatjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. 2. A tésztát jó hólyagosra kidolgozzuk. 3. Kelni hagyjuk. 4....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű