Családireceptkönyv.hu

Rakott krumpli


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


kb. 1,5 kg apró krumpli
10 tojás (3-4 rétegre való)
kb. 7 dkg Ráma
kb. 15 dkg prézli
1 nagy tejföl
kevés Vegeta
kevés törött bors
egy darab sajt (kb. 10 dkg)
olaj

füstölt kolbász (opcionális)

Elkészítés:


Főzd meg a krumplit. Amíg a krumpli hűl, főzd meg a tojásokat! Egy közepes edénybe tégy vizet, tedd oda főni, és tedd bele a 10 tojást. Forrástól számítva 10 percig főzd. Többször váltott hideg vízzel hűtsd le. Tisztítsd meg, karikázd bele egy tálba. (tojásvágóval praktikus) Hámozd meg a krumplit is, szeleteld fel egy másik tálba. A tejfölt kicsit hígítsd fel és ízesítsd egy kevés Vegetával, borssal. Kis olajat is keverj bele.
Készítsd elő a tálat, amiben sütöd, vajazd ki és borítsd be mindenhol zsemlemorzsával. Az így előkészített tálba kezdheted elrendezni a krumplikarikákat. Módjával sózd meg, majd rendezz rá egy sor tojást, sózz, tejfölözz. Van, aki a tejfölre kevés zsemlemorzsát is szór. Most jön a kolbász, ha úgy szereted. Ismételd a rétegeket:
krumpli -sózás/ tojás-sózás-tejföl/ kolbász/ krumpli-sózás amíg az alapanyagokból tart. DE! legfelül a krumpli réteg legyen. Bánj óvatosan a tejfellel, mert még a tetejére is kell. Az utolsó réteg krumplira szórd rá a maradék prézlit, arra oszd el a maradék tejfölt, és durva fogú reszelővel reszelj rá sajtot.
Forró sütőben legalább 40 percig süsd!

Rakott krumpli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Brassói aprópecsenye másként
Avatar Slavitsek Alexa Kedvelnék Avatar Fülöp Zoltnné Kedvelnék
Brassói aprópecsenye másként

Legelső lépésben készítsd elő a krumplit. Tisztítsd meg és vágd kockákra. Tedd fel a krumplit főni hideg, sós vízben. Ha felforrt, 10 percig főzd és szűrd le, még sütni is fogjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Magyaros rakott bundás zsemle
Magyaros rakott bundás zsemle

A zsemlét, a kolbászt, a bacont, a hagymát, a paprikát és a paradicsomot vékony szeletekre vágjuk. Egy tálban verjük fel a tojást, sózzuk meg és adjunk hozzá tejet. Egy hőálló tá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukkinis-gombás kuszkusz (V)
Cukkinis-gombás kuszkusz (V)

A kuszkuszt leöntjük egyszeres mennyiségű forró vízzel, lefedjük, állni hagyjuk. Ezalatt egy mély serpenyőben elkezdjük felolvasztani a vajat, közben beletépkedjük a sonkát, kicsi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bulgurral, szárnyassal rakott karfiol:
Bulgurral, szárnyassal rakott karfiol:

A karfiolt sóval, aki szereti ételízesítővel, roppanósra pároljuk. Közben az olajon megfuttatjuk a vöröshagymát, rátesszük a darált húst, megszórjuk őrölt paprikával, borssal,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk