kb. 1,5 kg apró krumpli
10 tojás (3-4 rétegre való)
kb. 7 dkg Ráma
kb. 15 dkg prézli
1 nagy tejföl
kevés Vegeta
kevés törött bors
egy darab sajt (kb. 10 dkg)
olaj
só
füstölt kolbász (opcionális)
Főzd meg a krumplit. Amíg a krumpli hűl, főzd meg a tojásokat! Egy közepes edénybe tégy vizet, tedd oda főni, és tedd bele a 10 tojást. Forrástól számítva 10 percig főzd. Többször váltott hideg vízzel hűtsd le. Tisztítsd meg, karikázd bele egy tálba. (tojásvágóval praktikus) Hámozd meg a krumplit is, szeleteld fel egy másik tálba. A tejfölt kicsit hígítsd fel és ízesítsd egy kevés Vegetával, borssal. Kis olajat is keverj bele.
Készítsd elő a tálat, amiben sütöd, vajazd ki és borítsd be mindenhol zsemlemorzsával. Az így előkészített tálba kezdheted elrendezni a krumplikarikákat. Módjával sózd meg, majd rendezz rá egy sor tojást, sózz, tejfölözz. Van, aki a tejfölre kevés zsemlemorzsát is szór. Most jön a kolbász, ha úgy szereted. Ismételd a rétegeket:
krumpli -sózás/ tojás-sózás-tejföl/ kolbász/ krumpli-sózás amíg az alapanyagokból tart. DE! legfelül a krumpli réteg legyen. Bánj óvatosan a tejfellel, mert még a tetejére is kell. Az utolsó réteg krumplira szórd rá a maradék prézlit, arra oszd el a maradék tejfölt, és durva fogú reszelővel reszelj rá sajtot.
Forró sütőben legalább 40 percig süsd!
Legelső lépésben készítsd elő a krumplit. Tisztítsd meg és vágd kockákra. Tedd fel a krumplit főni hideg, sós vízben. Ha felforrt, 10 percig főzd és szűrd le, még sütni is fogjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemlét, a kolbászt, a bacont, a hagymát, a paprikát és a paradicsomot vékony szeletekre vágjuk. Egy tálban verjük fel a tojást, sózzuk meg és adjunk hozzá tejet. Egy hőálló tá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kuszkuszt leöntjük egyszeres mennyiségű forró vízzel, lefedjük, állni hagyjuk. Ezalatt egy mély serpenyőben elkezdjük felolvasztani a vajat, közben beletépkedjük a sonkát, kicsi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt sóval, aki szereti ételízesítővel, roppanósra pároljuk. Közben az olajon megfuttatjuk a vöröshagymát, rátesszük a darált húst, megszórjuk őrölt paprikával, borssal,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű