menu

Családireceptkönyv.hu

Képviselőfánk


Írta:

Adag: 10-15 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg rizsliszt
10 dkg zsír
5 egész tojás
2 dl forró víz
csipet só
Krém:
Dr. Oetker krémes krémpor

Elkészítés:


A forró vizet a sót és a zsírt elkezdjük egy lábosban melegíteni amikor a zsír elolvadt hozzáadjuk a lisztet és fakanállal addig keverjük míg a tészta összeáll. A tűzről levéve még a forró masszához hozzáadjuk egyesével a tojásokat és keverjük.Habzsákba tesszük sütőlapra vagy tepsibe 4-5 cm távolságra diónyi vagy nagyobb nagyságú halmokat rakunk. Majd egy órát pihentetjük. Forró (210 fok) sütőbe tesszük 20 percig sütjük ezen a hőfokon (de közben nem lehet kinyitni a sütőajtót), majd még kb 5-10 percig sütjük 180 fokon.
Hamar kihűl a tészta ,ketté vágjuk vagy "kalapot" vágunk neki majd habzsákból krémet nyomunk bele ezután tejszínhabot teszünk rá majd befedjük a kalappal :)

Képviselőfánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Gluténmentes,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Viktória
DIÓS KOCKA gluténmentesen ❤
DIÓS KOCKA gluténmentesen ❤

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Piskótarolád GM
Piskótarolád GM

1..Válasszuk szét a tojásfehérjét és tojássárgáját. A tojássárgáját öntsük egy tálba a cukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük habosra. Adjuk hozzá a lisztet és a sütőport,...

Elkészítési idő: 20 + 15 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Szafi gluténmentes karobos gofri
Szafi gluténmentes karobos gofri

Melegítsük fel a gofri sütőt. Keverjük ki az összetevőket, majd olajsprayvel (EZ Coat olaj spray ITT!) kifújt forró gofrisütőben süssük 8 percig. Várjuk meg, hogy kissé kihűljön,...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Forró almás pite RIZSLISZTBŐL
Forró almás pite RIZSLISZTBŐL

Először a tésztát készítettem el, összegyúrtam és hagytam állni, hogy az útifűmaghéj dolgozhasson és egy ruganyos állagú tésztagombóchoz nyúljak, mikor nyújtani szeretném. Mikor ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk