menu

Családireceptkönyv.hu

3 lisztes félbarna kovászos kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


200 g kovász
400 g víz
170 g graham liszt
100 TK rozsliszt
300 g BL 80 Szabó liszt
13 g só
20 g lenmagpehely
10 g napraforgómag
2 g köménymag

Elkészítés:


Előtésztát készítettem, mely 8 órát kelt. Az összes anyagot dagasztógépben megdagasztottam. Kétszer hajtogattam.
Formázás után 9 órát kelt 5 fokos hűtőben.
Öntöttvas edénybe sütöttem.A sütőt legmagasabb hőfokra vettem, ami nálam 275 fok. Betettem a hideg sütőbe. Fedővel sült 35 percig.
Fedő nélkül 200 fokon 30 percig, ebből 15 perc csak alsó sütés volt.
1128 g lett

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Focaccia (kenyér helyett) (Sóbors)
Focaccia (kenyér helyett) (Sóbors)

A langyos vízbe szórom a porélesztőt, és a mézet is hozzá keverem. Beleszórom a lisztet és a sót, majd az olajat is beleöntöm. Elkeverem, míg össze nem áll. Letakarom, és éjszakára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Brigitta
Kelesztés nélküli kifli
Kelesztés nélküli kifli

Az élesztőt felfuttattam és a többi alapanyaggal összekevertem, majd szép simára dagasztottam. Két cipót formázunk belőle. Most kisebb kiflikre vágytam, így elfeleztem. Ha nagyobb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Házi toast kenyér
Házi toast kenyér

Szitáljuk tálba a kenyérlisztet, majd keverjük hozzá a réteslisztet és a sót. Morzsoljuk el a lisztben a vajat. Hideg tej és víz elegyében oldjuk fel a nyers élesztőt, majd gyúrj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Katalin
Friss, ropogós ciabatta
Friss, ropogós ciabatta

A sütőt elő kell melegíteni a legmagasabb hőfokon (nálam 230 fok), ezt sütőkővel, vagy anélkül is meg kell tenni, sütőkővel a hőfok elérése után még 30 percig melegíteni kell a süt...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk