Családireceptkönyv.hu

3 lisztes félbarna kovászos kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


200 g kovász
400 g víz
170 g graham liszt
100 TK rozsliszt
300 g BL 80 Szabó liszt
13 g só
20 g lenmagpehely
10 g napraforgómag
2 g köménymag

Elkészítés:


Előtésztát készítettem, mely 8 órát kelt. Az összes anyagot dagasztógépben megdagasztottam. Kétszer hajtogattam.
Formázás után 9 órát kelt 5 fokos hűtőben.
Öntöttvas edénybe sütöttem.A sütőt legmagasabb hőfokra vettem, ami nálam 275 fok. Betettem a hideg sütőbe. Fedővel sült 35 percig.
Fedő nélkül 200 fokon 30 percig, ebből 15 perc csak alsó sütés volt.
1128 g lett

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sajtos-szezámos ropogós
Sajtos-szezámos ropogós

A szezámmagot összekeverjük a fűszerekkel. A tojásokat habosra verjük, összekeverjük a fűszeres szezámmaggal és a masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe terítjük. Megszórjuk a póréh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ágnes
Sajtos kifli
Sajtos kifli

A langyos tejbe elkeverek egy tk lisztet, egy tk cukrot, belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni. A liszthez hozzá adom a sót, a cukrot, az olvasztott vajat, a felfuttatott é...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Viktória
Kifli?
Kifli?

Lágy tésztát dagasztani (gyúrni is lehet) ha megkelt, ezt is szoktam hajtogatni , utána fél óra pihentetés, de nem muszáj hajtogatni, de szebb lesz. Formázás után a tepsibe is let...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Gyöngyi
Élesztős kenyér
Élesztős kenyér

A lisztet kimérem, és átszitálom. A lkb 1 dl langyos vízbe belekeverem a cukrot, majd rá szórom a az élesztőt, kis darabokban. Meghintem 2 kanál liszttel és félre teszem. A lisz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk