200 g kovász
400 g víz
170 g graham liszt
100 TK rozsliszt
300 g BL 80 Szabó liszt
13 g só
20 g lenmagpehely
10 g napraforgómag
2 g köménymag
Előtésztát készítettem, mely 8 órát kelt. Az összes anyagot dagasztógépben megdagasztottam. Kétszer hajtogattam.
Formázás után 9 órát kelt 5 fokos hűtőben.
Öntöttvas edénybe sütöttem.A sütőt legmagasabb hőfokra vettem, ami nálam 275 fok. Betettem a hideg sütőbe. Fedővel sült 35 percig.
Fedő nélkül 200 fokon 30 percig, ebből 15 perc csak alsó sütés volt.
1128 g lett
A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral, hozzáadjuk a zsírt, elmorzsoljuk, majd a langyos vizet is hozzáöntjük, és tésztát gyúrunk belőle. Amikor homogén lett az állaga, letak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba beleöntjük a hozzávalókat. Összekverjük kézzel vagy fakanállal is lehet, mivel ragad. A tészta állaga nokedlihez hasonló lesz. Hagyjuk meleg helyen kelni, dolgozni. (Eb...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűTálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a vizet és a sót. Alaposan összedolgozzuk, letakarva 20 percig pihentetjük. Ez után, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. A tejfölt kikeverj...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűÖsszegyúrni pár perc alatt, (ha szükséges gyúrás közben, ha kemény mehet bele még kevés víz vagy épp liszt ha nagyon ragad. Egy jó órát keleszteni, kihúzni , mint a rétest, összeh...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes