6 tojásból,
15 dkg porcukorból,
12 dkg lisztből, 3
dkg kakaóporból
0,5 dl olajból,
1 sütőporral piskótát sütünk tepsiben.
Ha kihűlt, felkockázzuk.
Egy megybefőtt levével (amit 5 dl-re vízzel kiegészítünk) megfőzünk 1 vaníliás pudingport, ízlés szerinti cukorral.
5 dl tejjel szintén megfőzünk 1 vaníliás (vagy lehet tejszínes is) pudingport, 5 ek. cukorral.
Egy tálba szórjuk a piskótakockák felét és ráöntjük a meggyes pudingot. Meggyszemekkel megszórjuk. Jöhet rá a piskótakockák másik fele, meggyszemek, majd ráöntjük a vaníliás pudingot.
Tálaláskor adhatunk még mellé tejszínhabot.
Én az almát nem párolom, csak cukrozom, fahéjjal ízesítem, állni hagyom, majd jól kicsavarom. Az első tésztalapra zsemlemorzsát szórok,rásimítom a kinyomkodott almát, befedem a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszzsírt a darabokra tört csokival vízgőz felett megolvasszuk. Majd levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk. Ez nagyon fontos, mert forrón nem önthetjük a tojáshoz. A gesztenyék...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűElőször is készítsd el a karamellt. Egy tiszta lábasba tedd a kristálycukrot, add hozzá a 2 evőkanál vizet, alaposan keverd el, majd tedd a tűzre. Ne kevergesd hagyd, hogy a cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat jól összekeverem. Szoktam pihentetni, hogy megszívja magát a búzadara, így nem esnek szét a gombócok. Forróvízbe teszem és amikor feljön a víz tetejére (kevés olaj...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű