6 tojásból,
15 dkg porcukorból,
12 dkg lisztből, 3
dkg kakaóporból
0,5 dl olajból,
1 sütőporral piskótát sütünk tepsiben.
Ha kihűlt, felkockázzuk.
Egy megybefőtt levével (amit 5 dl-re vízzel kiegészítünk) megfőzünk 1 vaníliás pudingport, ízlés szerinti cukorral.
5 dl tejjel szintén megfőzünk 1 vaníliás (vagy lehet tejszínes is) pudingport, 5 ek. cukorral.
Egy tálba szórjuk a piskótakockák felét és ráöntjük a meggyes pudingot. Meggyszemekkel megszórjuk. Jöhet rá a piskótakockák másik fele, meggyszemek, majd ráöntjük a vaníliás pudingot.
Tálaláskor adhatunk még mellé tejszínhabot.
Keverje össze a lisztet a kakaóval. Adjunk hozzá cukrot és hideg vajat, és gyúrjuk össze gyorsan a tésztát. Tekerje a tésztát fóliába, és tegye a hűtőbe körülbelül fél órára. Nyú...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A tojásokat a liszttel gyors mozdulatokkal simára keverjük egy keverőtálban, majd fokozatosan felengedjük a tejjel és továbbra törekszünk arra, hogy sima palacsinta tésztát kapj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mascarponét és a porcukrot robotgéppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citrom és a lime reszelt héját és kifacsart levét. Kemény habbá verjük a tejszínt, és óvatosan hozzák...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra előmelegítjük. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, feldaraboljuk. A lisztet elkeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, és kézzel morzsára dolgoz...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű