A káposztafejről lehántom egyenként a leveleket, és a torzsarészt egészen vékonyra vágom, így a levél könnyen hajlítható lesz. A gerslit folyóvízzel átmosom, sem beáztatni, sem el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót alaposan megmosunk, megtisztítunk. Egy nagyobb fazék aljára fektetjük a szétütött csontokat, arra a 3-4 darabba vágott húst, és felöntjük annyi hideg vízzel, hog...
Elkészítési idő: 5 óra Nehézség: KönnyűA hideg tejszínből habfixálóval kemény habot verünk. A tejszínhabhoz ecetes tormát kanalazunk. A gépsonkaszeleteket deszkára fektetjük, megtöltjük tormakrémmel, majd lazán felsod...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA keverőtálba a folyadékokat tesszük először, majd a szilárd hozzávalókat, utána összekeverjük, és állni hagyjuk húsz percet a hűtőszekrényben. Végül óvatosan olajozott palacsint...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA cukorral kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd a tojásfehérjét egyenként hozzáadva tovább verjük. Óvatosan, nehogy a hab összetörjön, közé keverjük a lisztet, végül a megolva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. Kézi mixerrel a túrót és a porcukrot összekeverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. 2. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóval...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgép üstjében bedagasztom, majd a kikapcsolt gépben duplájára kelesztem. 2. Addig kikeverem a kakaós krémhez a hozzávalókat - a v...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesszétváslasztom a tojásokat. a sárgáját kikeverjük a cukorral, tejjel, v.cukorral. majd hozzáadom a lisztet, és finoman belekeverem a tojások habját. ebből a masszából palacsintá...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait összegyúrjuk, először a lisztet és a margarint óvatosan összedolgozzuk, majd a többi alapanyagot is hozzáadjuk, és jól eldolgozzuk, ezután egy fél órára állni...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesA lisztet a dagasztó tálba teszem . A közepén kis fészket alakítok ki . Belekanalazom a mézet . Rámorzsolom az élesztőt . Felöntöm egy kevés meleg vízzel és hagyom , hogy felfusson...
Elkészítési idő: 2 óra 10 perc Nehézség: Közepes1.A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, és sós vízben előfőzzük. Ezután rögtön hideg vízbe tesszük, hogy megállítsuk a főzési folyamatot. 2.A különböző magvakat száraz serpeny...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, egy órát hagyjuk pihenni és száradni kinyújtva, aztán a nyújtófára felcsavarjuk, hosszában elvágjuk. A kapott téglalapot ismét elvágjuk egyszer hosszáb...
Elkészítési idő: 1.5 óra Nehézség: KönnyűA kínai kelről a sötétebb zöld levélvégeket letépkedjük falatnyi méretűre. (a kínai kel ezen része használható leginkább salátaként, a keményebb részeit káposztasalátának szoktam e...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA kínai kelt vékonyra gyalulom, sózom, elfelejtem. A tésztavizet felteszem forralni. A csirkemellet felcsíkozom, a megpucolt és csíkokra vágott hagymával sütni kezdem a pici...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA sárgarépát és a sajtot sajtreszelőn lereszeljük. Hozzákeverjük a zabpelyhet és a tojásokat, a fűszereket. 15 percig hagyjuk állni, hogy a répa levet engedjen, a zabpehely pedig b...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesAz olvasztott vaj (kókuszvaj) kivételével mindent összekeverek egy nagy tálban A vajat (kókuszvajat) megolvasztottam. Vigyázat! Ne legyen túl forró, csak langyos! Óvatosan, szint...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűAprítóba tettem négy nagy marék diót, ledaráltam, utána tettem bele a 20 dkg mazsolát, ami így apróra darabolódott. Ment bele egy evőkanál Holland kakaópor, lágyítottam rajta egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vízből, xilitből szirupot főzünk, majd ráöntjük a tejporra. Jól összedolgozzuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap lehet formázni, nyújtani, de a kezünket és a munkafelüle...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a főtt krumplival, a sóval és a kb. 1 dl langyos vízben csipetnyi cukorral felfuttatott élesztővel. Az egészet sima tésztává gyúrjuk. Mele...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hagymát apró darabokra vágjuk és kis olajban megdinszteljük. Befüszerezzük borssal sóval pirospaprikával,majd beletesszük a darált húst.Addig főzzük míg jó lesz. A margarint me...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA tésztához valókat aprítógépben masszává dolgozzuk. Belesimítjuk egy folpackkal kibélelt kapcsos kis tortaforma aljába, kicsi pereme legyen. Erre rászeletelünk friss epret, és r...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű