Családireceptkönyv.hu

Avatar Töltött káposzta gerslivel avagy árpagyöngy-gyel
Töltött káposzta gerslivel avagy árpagyöngy-gyel

A káposztafejről lehántom egyenként a leveleket, és a torzsarészt egészen vékonyra vágom, így a levél könnyen hajlítható lesz. A gerslit folyóvízzel átmosom, sem beáztatni, sem el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Az adatlapja alapján ezteket az ételeket is kedvelné
Avatar
Írta: Gábor
Húsleves
Húsleves

Minden hozzávalót alaposan megmosunk, megtisztítunk. Egy nagyobb fazék aljára fektetjük a szétütött csontokat, arra a 3-4 darabba vágott húst, és felöntjük annyi hideg vízzel, hog...

Elkészítési idő: 5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szilvi
Tormakrémes sonkatekercs
Tormakrémes sonkatekercs

A hideg tejszínből habfixálóval kemény habot verünk. A tejszínhabhoz ecetes tormát kanalazunk. A gépsonkaszeleteket deszkára fektetjük, megtöltjük tormakrémmel, majd lazán felsod...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Palacsinta
Palacsinta

A keverőtálba a folyadékokat tesszük először, majd a szilárd hozzávalókat, utána összekeverjük, és állni hagyjuk húsz percet a hűtőszekrényben. Végül óvatosan olajozott palacsint...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anya
Gyümölcstorta-eredeti recept tortaformához
Gyümölcstorta-eredeti recept tortaformához

A cukorral kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd a tojásfehérjét egyenként hozzáadva tovább verjük. Óvatosan, nehogy a hab összetörjön, közé keverjük a lisztet, végül a megolva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kakaós csiga
Kakaós csiga

Elkészítés: 1. Kézi mixerrel a túrót és a porcukrot összekeverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. 2. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóval...

Elkészítési idő: 1/2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kakaós csavart csiga
Kakaós csavart csiga

Elkészítés: 1. A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgép üstjében bedagasztom, majd a kikapcsolt gépben duplájára kelesztem. 2. Addig kikeverem a kakaós krémhez a hozzávalókat - a v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: zskoncz
bögrés, habos palacsinta
bögrés, habos palacsinta

szétváslasztom a tojásokat. a sárgáját kikeverjük a cukorral, tejjel, v.cukorral. majd hozzáadom a lisztet, és finoman belekeverem a tojások habját. ebből a masszából palacsintá...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Kosárka (Diós kosár)
Kosárka (Diós kosár)

A tészta alapanyagait összegyúrjuk, először a lisztet és a margarint óvatosan összedolgozzuk, majd a többi alapanyagot is hozzáadjuk, és jól eldolgozzuk, ezután egy fél órára állni...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Puha joghurtos zsemle
Puha joghurtos zsemle

A lisztet a dagasztó tálba teszem . A közepén kis fészket alakítok ki . Belekanalazom a mézet . Rámorzsolom az élesztőt . Felöntöm egy kevés meleg vízzel és hagyom , hogy felfusson...

Elkészítési idő: 2 óra 10 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Brokkolifasírt
Brokkolifasírt

1.A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, és sós vízben előfőzzük. Ezután rögtön hideg vízbe tesszük, hogy megállítsuk a főzési folyamatot. 2.A különböző magvakat száraz serpeny...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szélesmetélt teljes kiőrlésű tönkölylisztből
Szélesmetélt teljes kiőrlésű tönkölylisztből

A hozzávalókat összegyúrjuk, egy órát hagyjuk pihenni és száradni kinyújtva, aztán a nyújtófára felcsavarjuk, hosszában elvágjuk. A kapott téglalapot ismét elvágjuk egyszer hosszáb...

Elkészítési idő: 1.5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Parmezános kínai kel saláta
Parmezános kínai kel saláta

A kínai kelről a sötétebb zöld levélvégeket letépkedjük falatnyi méretűre. (a kínai kel ezen része használható leginkább salátaként, a keményebb részeit káposztasalátának szoktam e...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csicseriborsós csirke
Csicseriborsós csirke

A kínai kelt vékonyra gyalulom, sózom, elfelejtem. A tésztavizet felteszem forralni. A csirkemellet felcsíkozom, a megpucolt és csíkokra vágott hagymával sütni kezdem a pici...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Répafasírt
Répafasírt

A sárgarépát és a sajtot sajtreszelőn lereszeljük. Hozzákeverjük a zabpelyhet és a tojásokat, a fűszereket. 15 percig hagyjuk állni, hogy a répa levet engedjen, a zabpehely pedig b...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Földimandulás csokikrém /paleo/
Földimandulás csokikrém /paleo/

Az olvasztott vaj (kókuszvaj) kivételével mindent összekeverek egy nagy tálban A vajat (kókuszvajat) megolvasztottam. Vigyázat! Ne legyen túl forró, csak langyos! Óvatosan, szint...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paleo sportszelet
Paleo sportszelet

Aprítóba tettem négy nagy marék diót, ledaráltam, utána tettem bele a 20 dkg mazsolát, ami így apróra darabolódott. Ment bele egy evőkanál Holland kakaópor, lágyítottam rajta egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paleo kókusz fondant
Paleo kókusz fondant

A vízből, xilitből szirupot főzünk, majd ráöntjük a tejporra. Jól összedolgozzuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap lehet formázni, nyújtani, de a kezünket és a munkafelüle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Töltött lángos
Töltött lángos

A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a főtt krumplival, a sóval és a kb. 1 dl langyos vízben csipetnyi cukorral felfuttatott élesztővel. Az egészet sima tésztává gyúrjuk. Mele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Húsos lasagne
Húsos lasagne

A hagymát apró darabokra vágjuk és kis olajban megdinszteljük. Befüszerezzük borssal sóval pirospaprikával,majd beletesszük a darált húst.Addig főzzük míg jó lesz. A margarint me...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Avokádós epres lime torta/paleo/
Avokádós epres lime torta/paleo/

A tésztához valókat aprítógépben masszává dolgozzuk. Belesimítjuk egy folpackkal kibélelt kapcsos kis tortaforma aljába, kicsi pereme legyen. Erre rászeletelünk friss epret, és r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk