elkészítés: A tojássárgáját egy nagy keverőtálba tesszük, és állandó kevergetés mellett forró vízfürdőn pasztörizáljuk kb. mártás sűrűségűre (2 perc), majd villámgyorsan kiemelve...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük, a tortaformát kikenjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral és a sóval a robotgép legmagasabb fokozatán kemény habbá verjük. A tojások sárg...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lapok elkészítése: A sütőből kiveszem a sütőrácsot. Előveszem azt a tepsit, amely rács nélkül is beletehető. Ezt megfordítom, ennek a hátulján sütöm a lapokat. A levelestésztáb...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesLehet géppel vagy akár kézzel is dagasztani. Gépbe egyszerűen csak belemérjük a szoba hőmérsékletű hozzávalókat. Kézzel történő dagasztáskor tálba mérjük a lisztet, elkeverjük a s...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet, a tönkölykorpát, a sót elkeverem, a közepébe mélyedést készítek, ide morzsolom az élesztőt, öntöm a joghurtot, az olajat és a vizet. Végül hozzáadom az öregtésztát is és...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat egészben felverjük, tovább keverjük az 1 bögre porcukorral és az olvasztott Ramával. Hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert réteslisztet. Lépés 2 Ramával kikent...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése A tojást habverővel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral, egy csipet sóval, és a darált diót hozzáadjuk. A két keveréket összeön...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt 180 C-ra. Összedolgozzuk a Ramát, a tojást és a cukrot. Beleöntjük a tejet, jól elkeverjük, majd apránként szitálva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét a cukorral és 6 ek. vízzel kemény habbá verjük. Tovább habosítjuk, majd belekeverjük a kézi habverővel habosra kevert tojások sárgáját és a maradék 6 ek vizet. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejszínt feltesszük forrni a cukorral, és szálpróbáig forraljuk. Ez azt jelenti, hogy a szirupba mártunk egy kanalat és a mutatóujjunkra teszünk egy kicsit belőle, a hüvelykujjun...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű